Koronavírus: olasz reménysugár, gondban az USA

Koronavírus: olasz reménysugár, gondban az USA

A múlt heti hírek főleg arról szóltak, hogy Európában tombol a koronavírus-járvány. És bár az öreg kontinensen továbbra is aggasztó a helyzet, a gócpontnak számító Olaszországban az utolsó három napban csökkent az újonnan megfertőzöttek száma, ugyanakkor az Egyesült Államokban hatalmas a növekedés.

Tekintsük át a legnagyobb lélekszámú európai nyugati országokban, valamint az USA-ban regisztrált új fertőzöttek számát vasárnaptól hétfőig:

 

Hírdetés

De Olaszország elé kerülhet Spanyolország is (ott most 40 ezer személyen mutatták ki a koronavírussal való megfertőzést). Németországban eddig 30 ezer, Franciaországban 20 ezer, az Európai Uniót elhagyó Egyesült Királyságban pedig 7 ezren fertőződtek meg.

Olaszországban március elejétől emelkedett ugrásszerűen a koronavírussal fertőzöttek száma, az USA-ban azonban még csak egy hete, és hétfőn már átlépte a 10 ezres ijesztő határt az új esetek száma, a hét végére pedig akár a kínai értékeket is túlléphetik.

Kétezer körüli fertőzött van Kanadában (ők már jelezték, nem mennek az olimpiára akkor sem, ha lesz), Ausztráliában és Brazíliában is. Nem jó előjelek, sok más országban ugyancsak emelkedik a fertőzöttek száma, megjósolni is nehéz a járvány végét.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »