Koronavírus – Kurz: Az osztrákok nem utazhatnak szabadon míg nem készül el a vakcina

Koronavírus – Kurz: Az osztrákok nem utazhatnak szabadon míg nem készül el a vakcina

Sebastian Kurz osztrák kancellár több osztrák lapnak is azt nyilatkozta, hogy az osztrákok nem utazhatnak szabadon egészen addig, amíg nem lehet védőoltást kapni a koronavírus ellen, vagy amíg nem állnak rendelkezésre a hatásos orvosságok.

“Amíg nem kezdik el a védőoltások beadását, vagy nem lesznek kéznél a hatásos orvosságok, addig ez a betegség elkísér bennünket. Addig nem lesz korlátlan szabadságunk utazni sem, úgy ahogy azt idáig megszoktuk”

mondta Kurz a Kurier napilap szerint.

A kancellár arra a kérdésre, hogy eszerint az osztrákoknak inkább belföldi üdüléseket kellene-e tervezniük, azzal reagált, hogy nem tudja elképzelni, hogy a COVID-19 elnevezésű betegséget Ausztriában legyőzik, majd a vírust saját gondatlanságukból vissza is cipelik külföldről.

Kurz hangsúlyozta, hogy a hosszútávú cél biztosítani az európai nyitott határokat, azonban

Hírdetés

“Ebben a rendkívüli helyzetben nem engedhetjük meg megfontolatlan lépések megtételét”

Miután szakértők szerint az év végénél korábban semmiképp sem várható a koronavírus ellen hatásos vakcína elkészítése és piacra dobása, így természetesen Kurzot élesen bírálták a liberális NEOS párt és a jobboldali FPÖ képviselői.

“Ausztria teljes lezárása 2021-ig teljességgel elképzelhetetlen – személyes, gazdasági és politikai okokból is”

nyilatkozta  Gerald Loacker, a NEOS képviselői klubjának vezetője.

Ausztriában jelenleg 12 051 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, miközben 204-en haltak bele a kórba. 1056 személyt kórházban kezelnek, emellett hivatalosan 2998 személyt nyilvánítottak gyógyultnak. Ausztriában összesen 108 416 főt teszteltek le a COVID-19-re.

hnonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »