Koronavírus – Itt vannak a friss hazai adatok

Koronavírus – Itt vannak a friss hazai adatok

35-tel nőtt az új koronavírussal regisztráltan fertőzöttek száma Magyarországon, hatan haltak meg a betegségben az elmúlt 24 órában.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3713 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 482 főre emelkedett az elhunytak száma, 1655-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Hírdetés

Az aktív fertőzöttek száma 1576 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti.

Az aktív fertőzöttek harmada, 462 fő igényel kórházi kezelést, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. 11407-en vannak htósági házi karanténban, 159260 mintavételt végeztek eddig a szakemberek.

A kormányzati portálon arra hívják fel a figyelmet, hogy a járványnak nincs vége, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél az, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »