Koronavírus: Holnaptól határellenőrzéseket vezetnek be, a reptereken minden utas testhőjét megmérik

Koronavírus: Holnaptól határellenőrzéseket vezetnek be, a reptereken minden utas testhőjét megmérik

Peter Pellegrini kormányfő mai sajtótájékoztatón bejelentette, a koronavírus közelségére való tekintettel különleges biztonsági intézkedéseket vezetnek be.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy eddig (2020. február 27. 12:00) egyetlen koronavírus-gyanús esetet sem erősítettek meg a tesztek. Kapcsolódó hír, hogy időközben négy embert vettek fel fertőzés-gyanús tünetekkel a trencséni kórházban.

Pellegrini az állami biztonsági tanács ülése után elmondta, hogy holnaptól Szlovákia minden repterén ellenőrizni fogják az összes utast, és mindenki testhőmérsékletét megmérik.

 

Ellenőrzéseket vezetnek be az osztrák-szlovák határon is, így ott torlódásokra kell számítani a holnapi naptól. A belügyminisztérium irányítása alatt az összes Ausztriából érkező jármű utasát ellenőrizni fogják.

A kormányfő felszólította a lakosságot, hogy fontolják meg külföldi útjaik elhalasztását.

Hírdetés

„A koronavírus már nagyon közel van a szlovák határokhoz. Eddig az óráig egyetlen gyanús esetet sem erősítettek meg a labortesztek, amelyekből több mint 90-et végeztek el.

Azt is elmondta, hogy válságstábot állítanak fel Denisa Saková belügyminiszter irányításával.

Mire számítsunk?

Először is hosszú ellenőrzésekre és várakozási időre a reptereken, mert mindenki testhőmérsékletét megmérik.

Torlódásokra az Ausztriával közös határon minden határátkelőnél, különösen Ausztriából Szlovákia irányába, ahol szintén testhő-ellenőrzések várhatók, a vámosok rá fognak kérdezni az összes utas és a sofőrök egészségügyi állapotára is.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »