Koronavírus: ezekben a járásokban találtak új eseteket csütörtökön

Koronavírus: ezekben a járásokban találtak új eseteket csütörtökön

Csütörtökön 235 újabb esetben diagnosztizálták az új típusú koronavírus-fertőzést Szlovákiában. A nyilvántartott pozitív esetek száma így 6256-ra nőtt.

Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a pozitív esetek közül 48 a Pozsonyi (Bratislava), 12 a Námesztói (Námestovo), 12 a Szakolcai (Skalica), 11 a Szinnai (Snina), 10 a Nagyszombati (Trnava), 9 a Kassai (Košice), 8-8 pedig a Nyitrai (Nitra) és a Nagytapolcsányi (Topoľčany) járáshoz kötődik. 7-7 esetet regisztráltak az Érsekújvári (Nové Zámky) és a Privigyei (Prievidza) járásban, és 6-6 fertőzöttről tudnak a Besztercebányai (Banská Bystrica), Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda), Tőketerebesi (Trebišov) és a Trencséni (Trenčín) járásban. 5-5 fertőzöttet vettek nyilvántartásba a Lévai (Levice), Pöstyéni (Piešťany), Szenici (Senica), Ólublói (Stará Ľubovňa) és a Zsolnai (Žilina) járásban, ezenkívül 4-4 beteg a Galántai (Galanta), Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), Nagymihályi (Michalovce) és a Turdossini (Tvrdošín) járásból származik.

Hírdetés

A betegek száma 3-3-mal emelkedett a Báni (Bánovce nad Bebravou), Homonnai (Humenné), Poprádi (Poprad), Iglói (Spišská Nová Ves) és a Garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) járásban, ezenkívül 2-2 új esetet jelentettek a Gyetvai (Detva), Alsókubini (Dolný Kubín), Illavai (Ilava), Komáromi (Komárno), Eperjesi (Prešov) és a Szenci (Senec) járásból.

A fertőzöttek száma eggyel emelkedett a Breznóbányai (Brezno), Csacai (Čadca), Losonci (Lučenec), Malackai (Malacky), Simonyi (Partizánske), Bazini (Pezinok), Púhói (Púchov), Rózsahegyi (Ružomberok), Vízközi (Svidník), Stubnyafürdői (Turčianske Teplice) és Nagykürtösi (Veľký Krtíš) járásban. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint 116 nőről és 119 férfiról van szó. A legfiatalabb fertőzött néhány hónapos, a legidősebb pedig 89 éves.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »