Koronavírus: Az árvai és bártfai tesztelés után dől el, hogy miként folytatódik az országos tesztelés

Koronavírus: Az árvai és bártfai tesztelés után dől el, hogy miként folytatódik az országos tesztelés

A települések képviselői hangsúlyozták, hogy mindentől függetlenül továbbra is készülnek az országos tesztelésre. Rybníček megerősítette, hogy az önkéntesek és az adminisztratív feladatokat elvégzők is 70 eurós napi fizetséget fognak kapni az először bejelentett 50 euró helyett.

Kiemelte, hogy a válságstábon prezentált adatok szerint nagyon rossz a helyzet, “Nagyon gyorsan közelítünk Csehországhoz”.

Kiderült, hogy az önkénteseknek, akik kiveszik részüket a munkából a tesztelésen, az önkormányzatok biztosítják majd a védőfelszerelést.

Hírdetés

“Meg fogjuk győzni a polgármestereket, hogy tegyenek meg mindent, hogy segítsünk az országnak. Láttuk az elemzést, láttuk a számokat, amik drámaian néznek ki. Nem a jobb időkhöz közeledünk, hanem az olyanhoz, amit el se tudunk képzelni”

fejtette ki Rybníček, majd hozzátette, hogy “ha nem fogjuk betartani a rendelkezéseket, nagyon gyorsan megközelítjük Olaszországot”. Megjegyezte, hogy kulcsfontosságú, hogy meggátoljuk az emberek találkozási lehetőségeit, másként összeomolhatnak a kórházak.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »