Koronavírus – A BMW is felfüggeszti a termelést Európában

Koronavírus – A BMW is felfüggeszti a termelést Európában

Számos autógyártó társaság után szerdán a német BMW is bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a termelést Európában.

Oliver Zipse, a bajor vállalat igazgatótanácsának elnöke müncheni tájékoztatóján kiemelte, hogy sok autókereskedő már bezárt Európában, hiszen “sok termékhez hasonlóan az autók iránti kereslet is jelentősen süllyed” a következő időszakban, a BMW pedig az értékesítési előrejelzésekhez igazítja a termelést.

Így szerdától leállítják a gyártást az európai üzemekben és a dél-afrikai Rosslynban, várhatóan egy hónapra, április 19-ig.

A napokban az ágazat számos külföldi szereplője mellett a Volkswagen csoport és a német autógyártás harmadik meghatározó tényezője, a Mercedes-Benz márkájú kocsikat gyártó Daimler is bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a termelést Európában.

Leáll az esztergomi Suzuki és a kecskeméti Mercedes-gyár is

Hírdetés

A Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig  leállítja az esztergomi gyártást – közölte a cég szerdán az MTI-vel. A tervezett leállás 3200 dolgozót érint.

A társaság a döntést a koronavírus-járvány terjedésének növekvő kockázatával indokolta. Az autógyár kedden  még azt jelentette be, hogy a termelésben a délelőttös műszakot megtartják, a délutános műszakot törölték, a 60 év felettiek nem állhatnak munkába.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár legkésőbb hétfőtől, előre láthatólag két hétre szakítja meg a munkát.

A győri Audi leállását nem sokkal a Volkswagen-üzemek leállása után jelentették be kedden.

MTI, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »