Koronahatás: elmaradhatnak a félévi dolgozatok, a tantárgyversenyek az online térbe költözhetnek

Koronahatás: elmaradhatnak a félévi dolgozatok, a tantárgyversenyek az online térbe költözhetnek

Nagyszabású változások várhatóak a 2020–2021-es tanévben Monica Anisie oktatási miniszter hétvégi bejelentése szerint. A tanügy tárca vezetője egy televíziós műsorban kilátásba helyezte, hogy elmaradhatnak a félévi dolgozatok, a tantárgyversenyek pedig az online térbe költözhetnek.
A Pro Tv-nek nyilatkozva a miniszter azt mondta, a járványhelyzet alakulásának a függvényében a közeljövőben több intézkedést is kívánnak foganatosítani.

Mint részletezte, miután az elmúlt napokban megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma, és az iskolák sorra kénytelenek a vörös forgatókönyvet alkalmazni, vagyis a tanórák az online térbe költöznek át, előfordulhat, hogy idén nem lesznek félévvégi dolgozatok.

Így jártak el – mint ismeretes – a tavasszal is, amikor nem volt lehetőség a dolgozatírásra.


Ami pedig a tantárgyversenyeket illeti, Anisie elmondása szerint megvizsgálják, megvalósítható-e ezek megszervezése az online térben.

Hírdetés

Szó esik ugyanakkor arról is, hogy legyenek rövidebbek a tanórák, hogy a diákok minél kevesebbet üljenek a számítógép előtt, egyes tantárgyak esetében lemondhatnak bizonyos fejezetek leadásáról, és szóba került a multidiszciplináris oktatás is.

– magyarázta ez utóbbi intézkedést Monica Anisie.



Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »