Korodi a képviselõházban szólalt fel a székelyföldi hadgyakorlat ellen

Korodi a képviselõházban szólalt fel a székelyföldi hadgyakorlat ellen

Politikai nyilatkozatban nehezmĂŠnyezte Korodi Attila ar Concordia 19 elnevezĂŠsĹą hadgyakorlata kivĂĄlasztott helyszĂ­nt oktĂłber 8-ĂĄn, a parlament alsĂłhĂĄzĂĄban.

Az RMDSZ tĂśrvĂŠnyhozĂłja kifejtette, hogy ezzel RomĂĄnia megfĂŠlemlĂ­ti ĂŠs szakadĂĄrokhoz hasonlĂ­tja a magyar kĂśzĂśssĂŠget: „ezzel az akciĂłval RomĂĄnia nemzetbiztonsĂĄgi kockĂĄzatnak tekinti a magyar kĂśzĂśssĂŠget. A hadsereg vezĂŠrkari főnĂśksĂŠgĂŠnek hadmĹąveleti vezetője nyilatkozataiban pĂĄrhuzamot von a GrĂşziĂĄban vagy UkrajnĂĄban tĂśrtĂŠnt hĂĄborĂş ĂŠs SzĂŠkelyfĂśld kĂśzĂśtt. EzĂŠrt joggal tesszĂźk fel a kĂŠrdĂŠst: RomĂĄnia kĂśzepĂŠn valĂłban szakadĂĄr mozgalmakra szĂĄmĂ­tana a romĂĄn kormĂĄny?”

Hírdetés

Korodi Attila rámutatott arra, hogy a hadgyakorlat helyszínének kiválasztása félresikerült, rossz üzenet a magyar közösség felé. Ez azt bizonyítja, hogy Románia nem bízik a magyar közösségben. Veszélyforrásként tekint azokra az állampolgárokra, akik adót és illetékeket fizetnek, és hozzájárulnak Románia fejlődéséhez.

„RomĂĄnia EU-s ĂŠs NATO-tagorszĂĄg. A pĂĄrbeszĂŠd mellett kĂśtelezte el magĂĄt a tĂśbbsĂŠg ĂŠs kisebbsĂŠg viszonyĂĄnak rendezĂŠsĂŠben, az ilyen jellegĹą Ăźzenetek egyĂŠrtelmĹąen bizonyĂ­tjĂĄk, hogy RomĂĄnia nem tiszteli a magyar kĂśzĂśssĂŠget, nem tekint bennĂźnket egyenrangĂş ĂĄllampolgĂĄroknak. MeggyőződĂŠsem, hogy Hargita ĂŠs KovĂĄszna megyĂŠben gazdasĂĄgi befektetĂŠsekre, a gazdasĂĄgot elősegĂ­tő ĂŠs tĂĄmogatĂł tĂśrvĂŠnyekre van szĂźksĂŠg, nem megfĂŠlemlĂ­tĂŠst szolgĂĄlĂł hadgyakorlatokra”- monda el felszĂłlalĂĄsĂĄban az RMDSZ-es politikus. (kĂśzlemĂŠny/hĂ­rszerk)

NyitĂłkĂŠp: RMDSZ.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »