Környezeti katasztrófa: égetés helyett elásták a tengerbe fulladt juhok tetemeit (Videó)

Ahelyett, hogy elégette volna a midiai kikötőben 2019 decemberében a tengerbe fulladt juhokat, az erre szerőzött cég a tetemek nagy részét egyszerűen elásta egy közeli település határában. Ezzel igen komoly környezetszennyezést okozott, ami miatt bűnvádi eljárást kezdeményeztek az ügyben – derül ki a Konstanca Megyei Törvényszék Mellett Működő Ügyészség közleményéből.

Amint arról beszámoltunk, a Közel-keletre szánt juhokat szállító Queen Hind nevű hajó már a kikötőben elsüllyedt. A fedélzeten összezsúfolt szerencsétlen állatok pedig megfulladtak a hideg vízben. A baleset oka minden valószínűség szerint az volt, hogy a biztonságos rakodási kapacitást jóval meghaladták. A sajtóban megjelentek szerint plusz szinteket is kialakítottak, hogy minél több állatot tudjanak bezsúfolni a járműbe.

Hírdetés

Most pedig kiderült, az állatok tetemeit sem a szabályok szerint kezelték, ami az elégetésüket jelentette volna. Hanem az olcsóbb megoldást választotta a megsemmisítésre szerződött cég, azaz egyszerűen elásta a tetemek jelentős részét a Tulcea megyei Smârdan község határában.

Az ügy felderítése céljából mozgósították az összes érintett állami hatóság (egészségügyi és környezetvédelmi hatóságok, rendőrség) helyi munkatársait. (Agerpres, G4media, Focus Press, hírszerk.)


Fotó: Jo-Anne McArthur/unsplash.com (képünk illusztráció)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »