Körmendi polgármester: valakik félrevezetik a lakosságot

Körmend polgármestere szerint a helyi rendészeti szakközépiskolában történtekkel kapcsolatban az ATV internetes portálján megjelent híradások nem a valóságot tükrözték, rémhírkeltőek és alkalmasak arra, hogy a város jó hírét, valamint a körmendiek biztonságérzetét is rontsák.

Bebes István (Fidesz-KDNP) erről pénteken rendkívüli sajtótájékoztatóján beszélt, amelyen felszólította a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot arra, vizsgálja ki minden részletre kiterjedően mindazt, ami a helyi rendészeti szakközépiskolában történt, találják meg a tetteseket, de azt is derítsék ki, hogy ki lehetett a forrása azoknak „a valótlan tartalmú információknak”, amelyek a sajtó egy részében megjelentek – írja az MTI.

Úgy fogalmazott: követeli, hogy a vizsgálat eredményéről az illetékesek tájékoztassák az önkormányzatot és a város lakosságát, mert csak így tudják elejét venni, hogy a megtévesztő információkkal egyesek félrevezessék a lakosságot.

Ellentmondásos beszámolók

Az Atv.hu írt arról, hogy migránsok a csarnok üvegfala elé sereglettek Körmenden, ahol a junior-serdülő leánycsapat edzett éppen. Mikor az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, hogy távozásra szólítsa fel őket, berúgták az ablakot. Az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték.

A szülők felháborodtak, hogy a város nem védi meg polgárait, és nem engedik a befogadóállomás szomszédságában álló létesítménybe sportolni menni gyermekeiket, így az edzések is elmaradnak – számolt be az Atv.hu.

A csütörtök délutáni Kormányinfón, Lázár János a következőképpen értékelte a körmendi eseményeket: „Obán Viktor miniszterelnök a szükséges intézkedések azonnali megtételére kérte Pintér Sándor belügyminisztert amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak.”

A Fidesz Facebook-oldala deklarálta, hogy „Nálunk nem lesz Köln!”

Ezzel szemben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szerint nem úgy történtek az események, ahogy az ATV beszámolt róla.  Nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden, alaptalanok azok az állítások, amelyek egy internetes hírportálon megjelentek – mondta a Vas megyei rendőrfőkapitány rendkívüli sajtótájékoztatóján, írja az MTI.

Tiborcz János leszögezte: Körmenden nyugalom van, a rendőrség megfelelő erőkkel van jelen a városban, az állampolgárok biztonságban érezhetik magukat. Azt is mondta, hogy a város sportélete nem került semmiféle veszélybe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »