Kormányülés után: Szlovákia életmentésbe kezd, jönnek a tömeges tesztelések

Kormányülés után: Szlovákia életmentésbe kezd, jönnek a tömeges tesztelések

A kormányfő hangsúlyozta, hogy Veronika Remišová kivételével mindenki egyetértett a tervezett intézkedésekkel. Matovič elmondása szerint a tömeges, masszív tesztelés első köre feltáró lesz, amely egész addig ismétlődne, amíg az adott régióban nem tudják kontroll alá vonni a vírus terjedését.

A kormányfő hét pontba foglalta, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy uralmuk alá tudják hajtani a vírus terjedését országos szinten.

Marek Krajčí elmondta, hogy a helyzet továbbra is súlyos, a lockdownnak köszönhetően azonban némileg már javulásnak indult a helyzet, lassan lehet azon gondolkodni, hogy milyen sorrendben lazítsanak a korlátozásokon.

Hírdetés

A lakosság folyamatos tesztelés holnaptól, azaz január 18-ától kezdődik és január 26-ig fog tartani. 250 mobil mintavételi helyszínen tesztelnek majd. Azok is érvényesek lesznek, amelyeket a cégen belüli tesztelés keretében végeztek el. 

A tesztelés után az országot 37 rosszabb és 36 jobb helyzetben lévő régióra osztják. A rosszabb helyzetben lévőkben megismétlődik a tesztelés. Február 3-tól a rosszabb besorolású régiókban csak negatív teszt ellenében lehet munkába járni. A jobb besorolású régiókban a ma is érvényes szabályokig enyhülnek a korlátozások. 

Cikkünk frissül…

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »