Kormánypárti kézbe kerül a Népszabadság?

Habony Árpád köre vásárolhatja meg a Népszabadságot – értesült több baloldali médium is.

Találkozót kért Orbán Viktor miniszterelnöktől a Népszabadságot is birtokló Vienna Capital Partners (VCP) főtulajdonosa, Heinrich Pecina – írta szerdai lapszámában a Népszava. Úgy tudják, hogy az osztrák üzletember – akinek cége a Népszabadság Zrt. 99,88 százalékos tulajdonosa – szeretne megválni a laptól.

Korábban arról pletykáltak, hogy Spéder Zoltán és Habony Árpád lehet a vevő, előbbi az utóbbi hetek eseményeit követően valószínűleg kiesett a potenciális vevők köréből, így egyedül az egykori koronaőr maradt a lap szerint.

Hasonlóan értesült a HVG is, amely eheti lapszámában foglalkozik is a Népszabadság sorsával. Ők is erős Spéder-jelenlétet érzékeltek az utóbbi időben, de a Népszabadságot kiadó Mediaworksben feltűnt már olyan szakember is, akit a habonyi Modern Media Grouptól igazoltak.

A baloldali lappiacon egyébként komoly mozgás tapasztalható az utóbbi időben, mi is beszámoltunk már az amerikai zsidó hátterű Brit Media vásárlásairól: a Klubrádió és a 168 Óra után a Népszava és a Vasárnapi Hírek is hozzájuk kerülhet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »