Kormányközeli Nézőpont: gyengült a Fidesz, tovább erősödött az ellenzék, 1 százalék a különbség

Kormányközeli Nézőpont: gyengült a Fidesz, tovább erősödött az ellenzék, 1 százalék a különbség

A Nézőpont arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a teljes népességen belül 41-40-re vezet a Fidesz–KDNP az ellenzéki összefogással szemben, ami azt jelenti, hogy a kormányváltó erő támogatottsága nőtt. Ugyanis a kormányközeli intézet legutóbbi mérése szerint december 20-án még 42 százalékon állt a Fidesz, és 40 százalékon az ellenzék. Azóta több komoly ellenzéki bejelentés is született, többek között a közös indulásról, az alapelvekről, vagy épp a miniszterelnök-jelöltekről. 

Szintén változásokat tapasztaltak az aktív választók, vagyis a biztosra ígérők körében is. Decemberben a Fidesznél 51, a közös listánál 43 százalékot mértek, most 52 százalékot érnének el a kormánypártok, az ellenzék pedig 45-öt. Eszerint nagyobb aránnyal tudott erősíteni az ellenzék, mint a Fidesz – igaz, erről nem ír a kormánypárti portál. 

Hírdetés

Ugyanakkor 14-ről 17 százalékra nőtt az ismeretlen preferenciával rendelkezők aránya. Ezt a Nézőpont azzal magyarázta, hogy a kispártok eltűnnek a politikai térképről, számításaik szerint sem a Kutyapárt, sem pedig a Mi Hazánk nem szerez parlamenti mandátumot. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »