Korlátozták a kamionok közlekedését az erős havazás miatt Kárpátalján

Korlátozták a kamionok közlekedését az erős havazás miatt Kárpátalján

Az intenzív havazás miatt három főutat ideiglenesen lezártak a kamionforgalom előtt a közlekedési hatóságok péntek déltől Kárpátalján, a korlátozás az időjárási viszonyok normalizálódásáig marad érvényben – adta hírül a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal sajtószolgálata.

A közlemény szerint a péntek délelőtti erős havazás következtében jelentős mértékben megnehezült a nagy teherjárművek közlekedése az emelkedőkön, hegyi szerpentineken és hágókon. Az elakadt járművek miatt torlódások alakultak ki az egyébként is nehezen járható utakon. A katasztrófaelhárítás vontatói nem győzik biztonságos helyre vontatni a hóban rekedt kamionokat, a feltorlódott gépkocsik pedig akadályozzák az utak szórását.

A folyamatosan romló közlekedési feltételek miatt péntek déltől három főútvonalat ideiglenesen lezártak a kamionok és nehéz teherjárművek előtt. Így tilos a kamionok közlekedése a Csap-Kijev autóútnak az ukrán-magyar határt a Vereckei-hágóval összekötő szakaszán, a Munkács-Rohatin-Lemberg (Lviv) főúton és az Ungvárt elkerülő úton az ukrán-szlovák határ irányában.

A közlekedési rendőröket arra utasították, hogy állítsák meg a kamionokat, és kísérjék őket parkolóhelyekre. A forgalomkorlátozás az időjárási viszonyok normalizálódásáig marad érvényben Kárpátalján. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »