Korhecz: A Magyar Mozgalom igazolta létjogosultságát

Korhecz: A Magyar Mozgalom igazolta létjogosultságát

A vártnál lassabban érkeznek be az adatok Vajdaság jelentős részéről, ezért a tartományi szintű eredmények még nem láthatók át, viszont a tömbmagyarság által lakott területeken lassan körvonalazódik a helyzet – nyilatkozta a VajdaságMa hírportálnak vasárnap éjszaka dr. Korhecz Tamás a Magyar Mozgalom tartományi listavezetője.

„Evidens, hogy Észak-Bácskában a Magyar Mozgalom a VMSZ-hez képest általában 40-60 arányban maradt alul, tehát a nemzeti listákra leadott magyar szavazatok 35-40 százalékát szereztük meg. Ha ez így van, ez azt jelenti, hogy az MM-nek a magyar választótestület jelentős részét sikerült megszólítania, és igazunk volt, amikor azt mondtuk, hogy a magyarság jelentős része keresi az alternatívát” – mondta Korhecz.

Mint kifejtette, attól, hogy a mozgalom tartományi parlamenti és több helyen önkormányzati erővé válik még megtartja civil jellegét és nem kívánja elhanyagolni azt a közösségépítő szerepet, amiről felismerhetővé vált az elmúlt nyolc hónap során.

„Tevékenységünket most már legitimitással folytatjuk. Eddig az volt a VMSZ elnökének kifogása, hogy civilek vagyunk, egy horgászegyesület, legitimitás nélkül és az eddigi eredmények alapján nincs közösségi támogatottság mögöttünk. A most elért eredmények alapján egyértelmű, hogy sikerült megszólítanunk a nemzetileg elkötelezett szavazók jelentős százalékát” – nyilatkozta Korhecz Tamás.

Basity Gréta


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »