Kórházzá alakították át az Eurovíziós Dalfesztivál helyszínét

Kórházzá alakították át az Eurovíziós Dalfesztivál helyszínét

Ideiglenes kórházat rendeztek be a koronavírus-járvány miatt elmaradt Eurovíziós Dalfesztivál helyszínén. A rotterdami Ahoy arénában egyelőre 88 beteget tudnak elhelyezni, de ez a kapacitás később akár 680 fősre is nőhet.

A helyszínen kialakított kórház a koronavírusos betegek mellett olyan, egyéb betegségekben szenvedő pácienseket is fogadni tud, akik a járványhelyzet miatt nem jutnak ágyhoz a zsúfolt kórházakban.

Hírdetés

Az Eurovíziós Dalfesztivált 64 éven át rendezték meg megszakítás nélkül, a mostani az első alkalom, amikor törölték a versenyt. Ezt március 19-én jelentették be a szervezők. Rotterdamban 41 ország képviselője lépett volna színpadra. Sem Szlovákia, sem Magyarország nem küldött volna versenyzőt május 12-16. között tervezett fesztiválra.

Jan Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál idén leköszönő versenyigazgatója kiemelte: a holland szervezőkkel, a helyi közmédiával egyeztetve azon dolgoznak, miként lehetne Rotterdamban 2021-ben megrendezni az eseményt. Kiszivárgott hírek szerint szinte biztos, hogy jövő májusban az Ahoy arénában lesz a fesztivál.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »