Kórházakat kell bezárni a koronavírus-járvány miatt Romániában (VIDEÓ)

Szerzői jogok Vadim Ghirda/Copyright 2020 The Associated Press

Romániában két kórházat is ki kellett üríteni a súlyosbodó koronavírus-járvány miatt, ugyanis több orvos és ápoló tesztje is pozitív lett.

Az ország északkeleti részének legnagyobb egészségügyi központja, a szőcsvásári megyei sürgősségi centrum az egyik, ott 83 alkalmazottról derült ki, hogy fertőzött, és öt beteg halálát is a járványhoz kötik. Az ott dolgozók azt mondják, órákat kellett várniuk a vizsgálatra ugyanabban a helyiségben, ahol a fertőzöttek voltak.

Hírdetés

A másik egy katonai kórház Rómánia keleti részén, Foksányban, ahol egy orvosról és egy ápolóról derült ki, hogy fertőzöttek. Állítólag Galac három kórházában is a megszokott munka folyik annak ellenére, hogy ott is vannak igazolt esetek.

A bezárt kórházakban ápolt betegeket átszállították másik intézményekbe. Azt nem tudni, hogy őket tesztelték-e áthelyezésük előtt.

A kórházvezetés mindenütt azzal védekezik, hogy nincs sem kielégítő protokolljuk, sem elegendő felszerelésük a járvány elleni védekezéshez.

Romániában 906 fertőzöttet és 17 halálesetet tartottak nyilván március 26-án. Az éjszakai kijárási tilalmat március 24-én kiterjesztették a nappali órákra is. Az erről szóló katonai rendelet március 25-én délben lépett életbe. (Euronews)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »