Korčoknak és Klusnak mennie kell, az SaS-tól pedig el kell venni a külügyi tárcát!

Korčoknak és Klusnak mennie kell, az SaS-tól pedig el kell venni a külügyi tárcát!

Egy ország külpolitikáját és nemzetközi irányvonalát az ország miniszterelnöke és külügyminisztere szabja meg és ennek fényében viszonyulnak egy országhoz a nemzetközi partnerek. Az teljesen elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök és a külügyminiszter homlokegyenest mást képviseljen ezen a téren. Márpedig Szlovákiában ez történik most, és ezt ma már világosan láthatja az is, aki nem jártas a diplomácia világában.

Amíg a kormányfő egy relatíve konzervatív-centralista értékrendet vall és szab meg, addig az SaS vezette külügy egy szélső-liberális globalista irányba próbálja elvinni az országot nemzetközi vonatkozásban.

A célpont ki más lehetne, ha nem mi, az itt elő magyar közösség tagjai. Már ez magában megérné egy normális országban, hogy egy ilyen államtitkár távozzon posztjáról és a felettese, azaz a külügyminiszter visszahívja pozíciójából. Sajnos nem, hogy ez nem történt meg, de maga Korčok miniszter úr is úgy gondolta, meglovagolja ezt a hullámot a kormányválság kellős közepén és belerúg abba a partnerébe, akinek ez az ország csak hálás lehet! Azaz a magyar kormányba és annak külügyminiszterébe, Szijjártó Péterbe.

Hírdetés

Abba a magyar kormányba és képviselőjébe, akinek hála, ajándékba lélegeztetőgépek érkeznek Szlovákiába. Akinek a közbenjárásának hála, jöhet 2 millió életmentő Szputnyik V oltóanyag az országba, valamint, akik évek óta a szlovák állam helyett hathatósan támogatják az ország déli régiójának gazdaságát!

Az tény, hogy az előrehozott választások nem opció a maffiakormány visszatérésének reális veszélye miatt. A kormánytöbbség megőrzése érdekében minimum a két kisebb liberális pártból egyet meg kell tartani. Ezért az egyetlen megoldás, hogy Igor Matovič kormányfő elveszi a külügyi tárcát az SaS-től és helyette egy olyat ad nekik, ahol talán sok kárt nem tehetnek és a liberális-zöld gondolkodás még talán segíthet is.

Itt két tárca jöhet szóba: a környezetvédelmi vagy a mezőgazdasági.

(Cziprusz Zoltán/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »