Korčok nem mondott véleményt az „utódlása” kérdésében

Korčok nem mondott véleményt az „utódlása” kérdésében

Az SaS kormányból való távozása után megüresedő miniszteri posztok betöltésére vonatkozóan még nem kerültek nyilvánosságra nevek. Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter elismételte mozgalma energiaválság megoldásával kapcsolatos követelményeit. A koalíció tárgyalásának eredményeiről várhatóan a tagpártok vezetői számolnak majd be.

Ivan Korčok (SaS-jelölt) távozó külügyminiszter kijelentette, hogy külügyminiszteri tevékenységének befejezése Eduard Heger (OľaNO) kormányfőtől függ, neki kell új jelölteket javasolnia a megüresedő tárcavezetői posztokra, majd ezt követően pedig Zuzana Čaputová államfőtől.

Hírdetés

Az utódja személyére vonatkozóan egyelőre nincsenek értesülései, a találgatásokat nem akarta kommentálni. „Nem óhajtok véleményt mondani. Ebben a feszült helyzetben is viselkedjünk kulturáltan. Hagyjuk ezt az OĽaNO-ra, döntsenek ők” – közölte, hozzátéve, hogy az utódjáról majd akkor mond véleményt, ha már ismert lesz annak személye.

Ondrej Dostál (SaS) igazságügyi államtitkárnak ugyancsak nincs róla tudomása, kik váltják fel a miniszteri székekből távozókat. Hangsúlyozta, hogy az államtitkári funkció politikai poszt, betöltése politikai jelölés alapján történik. „Én az SaS politikai jelöltjeként kerültem erre a posztra. Ha az SaS ellenzékbe vonul, nem maradhatok államtitkár” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a funkciójában maradna-e, ha az új miniszternek megfelelne a személye.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »