Korčok: A magyar kormány visszalépett a határon túli földvásárlási szándékától

Korčok: A magyar kormány visszalépett a határon túli földvásárlási szándékától

Nyitókép: TASR

A magyar kormány eltörölte a határon túli országokban lévő termőföldek megvásárlására irányuló határozatát – informált Ivan Korčok (SaS-jelölt) szlovák külügyminiszter, hozzátéve, hogy erről magyar kollégája, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatta.

Korčok tudomásul vette ezt a döntést, és úgy véli, ez a kölcsönös párbeszédek és intenzív dialógusok szükségességének bizonyítéka – írta a TASR hírügynökség.

„Nem sokkal ezelőtt tájékoztatott a magyar kollégám, Szijjártó Péter arról, hogy Magyarország a szlovák fél kezdeményezésére eltörölte a szomszédos országokban lévő földek megvásárlására irányuló határozatot. A múlt heti tárgyaláson erre kértem a magyar kollégámat, és megerősíthetem, hogy tegnap a két kormányfő is intenzív tárgyalást folytatott ezzel a témával kapcsolatban. Ma Orbán Viktor magyar miniszterelnök levelet küldött Eduard Heger szlovák kormányfőnek, amelyben tájékoztatta erről a döntésről“

Hírdetés

– jelentette be Korčok.

A szlovák külügyminiszter bízik abban, hogy belátható időn belül választ kap a magyar külügyminisztertől a többi kérdéssel kapcsolatban is, ami a magyar kormány ingatlanvásárlásait és azokat a programokat illeti, amelyeket a magyar kormány Szlovákiában valósít meg az iskolák és a vállalkozók támogatása terén.

„Egyúttal szeretném megerősíteni, továbbra is az az érdekünk, hogy a kapcsolatunk azon dolgairól is konstruktívan beszéljünk, amelyek minket érintenek“

– hangsúlyozta Korčok.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »