Korčok a Facebookon: az országunk neve Szlovákia, nem Felvidék

Korčok a Facebookon: az országunk neve Szlovákia, nem Felvidék

Terjedelmes bejegyzést tett közé a Facebookon a szlovák diplomácia vezetője. A poszt azzal kezdődik, hogy diplomáciai jegyzéket küldtek Magyarországnak, majd a külügyminiszter tíz pontban „válaszol” az őt ért vádakra. 

Az első pont a tapintatról szól, melyben Korčok kifogásolja, hogy Kövér László úgy érkezett Szlovákiába, hogy előtte nem egyeztettek a szlovák hatóságokkal. „A magyar fél részéről ez nem történt meg, és csak utólag tudtuk meg, hogy egy olyan rendezvényen való részvételről volt szó, melyről magyar szomszédaink jól tudták, hogy olyan kérdést vet fel, melyről a szlovák kormánynak és parlamenti pártoknak merőben más a véleménye.”

A következő részben a külügyér elmondása szerint mikor megvádolják, hogy előhúzza a magyar kártyát, ő csak válaszol – ahogy eddig mindig is tette, és ahogy kötelessége.

Ezután arra kéri a magyar vezetőket, hogy ne adjanak történelemleckét Szlovákiának. „Emlékeztetem őket arra, hogy minden európai nemzetet történelmi sérelmek értek, és amit az egyik rossznak érez, azt a másik igazságnak, a szabadság kezdetének és a rabszolgaság végének” – utal az 1918-as évre Korčok. Hozzáteszi, amíg ezt nem fogadjuk el, képtelenek leszünk megtenni, amit a jelen és a jövő megkövetel tőlünk.

Hírdetés

Ehhez kapcsolódóan a következő részben kifejti, hogy Szlovákiában nem nyitnak meg történelmi témákat – a jövő nevében.

Ezután kifogásolta, hogy korábban Kövér László sem mondta el neki (vagy azoknak a szlovák tisztviselőknek, akikkel találkozott), azokat a dolgokat, amik például Somorján elhangzottak, emiatt értetlenül áll azelőtt, miért épp ott kellett az érintett témáknak elhangozniuk.

Nehogy ilyesmit hangoztasson bárki, hiszen nem igaz – zárja pontjai felsorolását a külügyminiszter. Mazochistább olvasóink itt érhetik el a teljes bejegyzést.

(LB/Facebook/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »