Korábbi győriek állították meg az ETO-t a döntőben

Korábbi győriek állították meg az ETO-t a döntőben

Az első félidőben három góllal is vezetett a Győr, ám a norvég Vipers határozott védekezéssel és ötletes támadójátékkal 33-31-re nyert a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti döntőjében.

Az utóbbi tíz évben ötször győztes Győr és a címvédő Vipers Kristiansand találkozott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. A norvég együttes verte meg utoljára az ETO-t nemzetközi meccsen, januárban 70 meccses veretlenségi sorozatot megszakítva. A Vipersben több régi ismerőst köszönthetett az MVM Dome közönsége, és Tomori Zsuzsanna majdnem akkora tapsot kapott, mint a győri klub tagjai. A döntőre többen voltak kíváncsiak, mint a szombati meccsekre, és félelmetes hangulatot teremtettek

Ugyanaz a győri hatos kezdett mezőnyben, mint szombaton, vagyis ezúttal sem kellett cserélni a támadás és védekezés között. A kapuban az elődöntő hőse, Leynaud állt. Az első támadás sikertelen volt, a Vipers pedig a csapatban utolsó meccsét játszó Gulldén góljával került előnybe. Az első percekben az ellenfél átlövői és a jobbszélső Knedlikova villogott, aztán az ETO megtalálta az ellenszert, jöttek a védések is. A győri támadások gyorsan folytak, betörésből és beállóból is eredményes volt a csapat, egy labdaszerzés után Lukács góljával pedig már 7-5 volt az állás. Gulldén heteseivel tartotta a lépést a Vipers, és miután egymás után három győri támadás ért véget gól nélkül, Knedlikova egyre csökkentette a különbséget a 17. percben (10-9). Sőt, a másik szélső Naes Andersen egyenlített is.

Rju ezúttal nem tudott olyan jól beszállni, mint az Esbjerg ellen. A Vipers azonban nem tudta átvenni a vezetést, Gulldén hetese a kapufáról jött ki, a következő támadásnál pedig hiába lőtt Hansen a kapuba, szabálytalan zárás miatt nem adták meg a gólt – maradt a 10-10 húsz perc után.

Knedlikova befutott beálló pozícióba, és onnan volt eredményes, ezzel újra a norvég gárda vezetett, nem volt meglepő, hogy Ambros Martin időt kért. Az egyenlítés nem jött össze, Lunde védte a honfitárs, Oftedal lövését. Sőt, a Vipers maradt lendületben, és 13-10-re lépett meg a 24. percre. A 6-0-s rohanást Hansen tudta megtörni hetesből, de az ETO akcióból hiányzott az ötlet, a Tomori irányította védelem lefékezte, megállította őket. Emberelőnyben Blohm dolgozott le egyet a hátrányból, aztán labdaszerzés után Nze Minko lerohanása volt sikeres. A korábbi győri kedvenc, Lunde nagy bravúrral védte Kristiansen lövését, így az ETO nem tudott egyenlíteni a szünet előtt. Ráadásul az utolsó másodpercben Mörk is betalált, videózás után megadták a gólt, a norvég együttes 15-13-as vezetett az első félidő után.

Hírdetés

Az egész hétvégén remeklő Jerabkova lőtte az első gólt a szünet után, de bő két perc alatt háromszor volt eredményes a felpörgő Győr, és 16-16-nál utolérte ellenfelét. A feltámadás azonban nem tartott sokáig, a 37. percben már néggyel állt jobban a Vipers, amely szélről, kintről és beállóból is egyaránt veszélyesen játszott. Egy emberelőny alatt kettőre felzárkóztak Oftedalék. Amikor gyorsan tudott támadni az ETO, akkor általában eredményes volt, de a felállt fallal jobban megszenvedett a magyar bajnok. A másik oldalon viszont Mörk nagyon élt, góljai mellett asszisztjai is kellett ahhoz, hogy a norvég alakulat tartsa 2-3 gólos vezetését.

A 46. percben az addig csak védekező Tomori is fennmaradt támadásban, és góllal szomorította korábbi csapatát, majd kisvártatva újra betalált. A Vipers könnyebben érte el góljait, a hét a hat elleni játékkal pedig újabb váratlant húzott, míg a Győrnek többet kellett melóznia egy-egy találatért, és a hátrány nem akart fogyni. Ráadásul egyik győri kapus sem tudott extrát hozni. Az utolsó tíz percre 29-26-os norvég előnnyel fordultak a felek, Pintea pedig két üreskapus lehetőséget is elrontott.

Blohm gólja látótávolságon belül tartotta az ETO-t (27-29), de Rju kiállítása újra nehéz helyzetet teremtett. Nze Minko két egymás utáni gólja még őrizte a reményeket, ám utána Jerabkova kapufás gólja mintha azt szimbolizálta volna, a szerencse is a Vipers mellé szegődött. Schatzl szélről nem tudta becsapni Lundét, majd Nze Minko ziccerét is védte a veterán kapus, így az 58. percben néggyel állt jobban a vendég gárda. A hajrában biztosan őrizte előnyét a Vipers, a győriek csak kozmetikáztak az eredményen, de fordítani nem volt esélyük.

A Vipers 33-31-re nyert, ezzel megvédte a címét – legutóbb ez éppen a Győrnek sikerült a BL-ben.

A bronzérmet a francia Metz szerezte meg, miután 32-26-ra legyőzte a dán Esbjerget.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »