Kopasz-gate: Patyi is feljelentést tesz

A Nemzeti Választási Iroda elnöke után a Nemzeti Választási Bizottság elnöke is feljelentést tesz a kopasz-gate miatt.

Patyi András, az NVB elnöke azt mondta: az esetet a büntetőjog szabályai szerint is elfogadhatatlannak tartja.

Nyakó István szocialista politikust február végén 15-20 kopasz férfi akadályozta meg abban, hogy Erdősi Lászlóné előtt adja le a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérelmét a Nemzeti Választási Bizottságnál.

Nyakó István korábban a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság vezetőinek lemondását sürgette, szerinte olyan bizonyítékokat tartottak vissza, amelyek az ő igazát támasztják alá.

„Szerintem a személyes felelősség kérdésének felvetése – hogyha a bizottság végre magához tér, legalábbis a fideszes többség –, annak csak egy lehet a végeredménye: hivatalvesztés mind Pálffy Ilona elnök asszony tekintetében, mind pedig Patyi András elnök úr tekintetében, aki úgy tudom – és ezt talán nem mellékes –, a közszolgálati egyetemet is vezeti” – mondta Nyakó István.

Mint arról korábban beszámoltunk, Erdősi Lászlóné egy nap alatt megkapta az engedélyt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól, hogy összegyűjthesse a beadványához szükséges húsz aláírást, míg ugyanerre Nyakó Istvánnak tíz, Lukács Zoltánnak pedig huszonkét napot kellett várnia.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »