Koordináció és igazságos elosztás a kárpátaljai önkormányzatoknál

Célirányosan tudják támogatni azokat az önkormányzatokat, akik Kárpátalján vannak, és ott igénylik a segítséget – hangsúlyozta Rezes József, a Kárpátaljai Határ Menti Önkormányzatok Társulásának igazgatója a Pulzus FM Különkiadás című műsorában.

Már kidolgoztak egy rendszert, hogy miképp lehet ezt megtenni. Tehát: ha egy magyarországi vagy bármilyen önkormányzat testvértelepülésének próbálnak kiküldeni adományt, azt tudják fogadni – emelte ki. Az önkormányzataiknál még nincs élelmiszerhiány, de fel vannak rá készülve.

Többször felhívta minden egyes önkormányzati vezetőnek a figyelmét: figyeljenek oda, folyamatosan beszéljenek a lakossággal. Persze vannak olyan önkormányzatok, amelyeknek több testvérvárosi kapcsolatuk van, ők többet kaptak, valahol pedig kevesebbet. Ezt is próbálják koordinálni, hogy akinek esetleg több van, és ahol hiány merült fel, ki tudják egymást segíteni.

A kárpátaljai határ menti önkormányzatok társulása Facebook-oldalán, Messengeren vagy az e-mail címükre, a khot.beregszasz@gmail.com címre várják a megkereséseket. A határátlépéshez szükséges dokumentáció előállításában is segítenek – online.

A szervezet 24 órájában fogadja a hívásokat, az e-maileket, és igyekeznek könnyíteni a segélyek a határon való átjuttatását. Rezes József egyben megköszönte a határon túli magyarországi felvidéki és erdélyi önkormányzatoknak a rengeteg felajánlást.