Könyvjelző formában is megjelent magyarul Ferenc pápa missziós megbízása a családoknak

A június 22. és 26. között Rómában megrendezett Családok X. Világtalálkozójának záró szentmiséjén a családok misszionáriusi küldetést kaptak a Szentatyától. A találkozó hivatalos képével együtt olasz nyelven kiosztott megbízás magyar nyelvű fordítását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága könyvjelző alakjában online és nyomtatott formában is elérhetővé tette.

Június 25-én este Ferenc pápa jelenlétében a Szent Péter téren Kevin Joseph Farrell bíboros mutatott be szentmisét a családok tizedik világtalálkozója alkalmából. A pápa szentbeszédében is széleskörűen beszélt a családok hivatásáról és arról, hogy miként lehetnek az életszentség felé vezető út színterei. A liturgia végén a családok misszionáriusi küldetést kaptak a Szentatyától, amely nemcsak szóban hangzott el: a találkozó hivatalos képével díszített lap formájában kiosztották olasz nyelven.

A megbízást, amely honlapunkon jelent meg először magyarul Tőzsér Endre SP fordításában, kicsit módosított szöveggel, könyvjelző alakjában is elérhetővé tette az MKPK Családügyi Bizottsága a Családegyház elnevezésű honlapján. Az eredeti olaszhoz hasonlóan Marko Ivan Rupnik képével (a képen zászló formájában) elkészült lap nemcsak online érhető el normál és vágójeles változatban, hanem a nyomtatott verzióból rendelni is lehet ezen az űrlapon keresztül.

Hírdetés

A megbízás szövegét mi is módosítottuk honlapunkon, nálunk is a végleges változat olvasható.

ForrásMKPK Családügyi Bizottsága

Fotó: Vatican.va

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »