Könyvben mutatja be gyűjteményeit a Rozsnyói Bányászati Múzeum

Könyvben mutatja be gyűjteményeit a Rozsnyói Bányászati Múzeum

A Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményeiből címet viseli az a frissen megjelent könyv, melyben közel 40 ezer darabos társadalom- és természettudományi, illetve műszaki jellegű gyűjteményeit mutatja be a rozsnyói múzeum.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum megalapítása óta közel 40 ezer darabra rúgó gyűjteményt hozott létre. A kiadvány áttekintést nyújt a 11 gyűjteményről, illetve arról, ezek a tárgyak hogyan kerültek az intézménybe. Minden fejezet egy válogatást ad a múzeumban őrzött érdekes és értékes tárgyakról. Ezeket egyediségük, illetve gömöri régióhoz való kapcsolódásuk alapján válogatták ki, de sok esetben országos jelentőségű, nagy kulturális és művészi értékű tárgyakról van szó.

Hírdetés

A projekt része egy hangoskönyv kiadása is, elbeszélt szövegekkel és kommentárral a fényképekhez. Ez nem a könyv része, hanem külön érhető el. A hangoskönyvet a múzeum látogatóinak, a gömöri régió kulturális öröksége iránt érdeklődőknek, a diákoknak, a laikus és a szakmai közönségnek szánjuk”

– fejtette ki a projekt megvalósításáért felelős Barbora Šumská. Hozzátette, a hangoskönyvnek köszönhetően a vakok és gyengénlátók számára is elérhetővé válik a kulturális örökségünk ezen szelete.

A könyv 400 példányban jelent meg. Szerzői a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársai, akik remélik, a kiadvány olvasása vagy hallgatása közben a közönség a gyűjtemény tárgyai útján bepillantást nyerhet Gömör múltjába.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »