Könyvbemutató – Demeter Csanád: Kultúrkombinát

Könyvbemutató – Demeter Csanád: Kultúrkombinát

Szeretettel meghívjuk május 12-én 18 órára Csíkszeredába, a Hargita Megyei Kulturális Központ Pinceklubjába Demeter Csanád Kultúrkombinát – Szocialista ünnepélyek és fesztiválok Hargita megyében (1968–1989) című könyvének bemutatójára.

Dr. Demeter Csanád a szocialista Romániában élő magyarság szórakozási lehetőségeit vizsgálja könyvében levéltári források, korabeli sajtóorgánumok, visszaemlékezések révén.

Izgalmas könyv a múlt század hatvanas-nyolcvanas éveinek társadalmáról, melyben feltárul a propagandagépezet működése, a cenzúra, a Ceauşescu-korszak művelődéspolitikája.

A kutató hiánypótló munkát végzett, ezek nélkül az adatok nélkül nem érthetjük meg közművelődésünk mai állapotait sem. Manapság is nagyon sok rendezvény, fesztivál zajlik, amelyek hagyományaink, kultúránk megőrzését szolgálják. Nagyon sok ünnepség alapköveit a Ceauşescu nevével jelzett időszakban tették le.

A könyvbemutatón a szerzővel Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője beszélget, az intézmény frissen digitalizált filmarchívumából pedig részleteket tekinthetünk meg korabeli fesztiválokról, kulturális eseményekről.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Szervezők:
Hargita Megye Tanácsa
Hargita Megyei Kulturális Központ


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »