Kontinensfoglalók gyújtogattak Franciaországban, Calais-ban

Ismét káosz tört ki a francia kikötővárosban, Calais-ban. Ezúttal a migránsok nemcsak barikádot emeltek a kikötőbe vezető útszakaszon, hanem több kamiont meg is próbáltak felgyújtani. A teherfuvarozók mintegy másfél éve kénytelenek szembesülni azokkal az erőszakos, illegális határátlépőkkel, akik üvegekkel, kövekkel dobálják meg teherautóikat annak érdekében, hogy lassítsanak és fel tudjanak rá kapaszkodni.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A tavaly nyár óta működő calais-i Dzsungel-tábort már több ízben is megpróbálták a francia hatóságok felszámolni, azonban erőfeszítéseiket nem övezte siker. A legnagyobb kihívást nemcsak az állandóan érkező, friss migráns-utánpótlás jelenti, hanem sok esetben vannak már olyan migránsgyerekek is, akik a táborban jönnek világra.

A teherfuvarozók mintegy másfél éve kénytelenek szembesülni azokkal az erőszakos, illegális határátlépőkkel, akik üvegekkel, kövekkel dobálják meg teherautóikat annak érdekében, hogy lassítsanak és fel tudjanak rá kapaszkodni.

Hétfő éjjel azonban egy szinttel magasabb fokozatra kapcsoltak a főként fekete-afrikai, útszéli randalírozók, miután az útszakaszra felhúzott barikádjaikat felgyújtották, melynek következtében egy nyergesvontató is lángra kapott. A francia tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, személyi sérülés szerencsére nem történt. Azonban a teherautó szerelvényének nagy része kiégett.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »