Konrád György szerint össze lehet fogni a Jobbikkal

Konrád György szerint össze lehet fogni a Jobbikkal

A filozófus sem ellenezné, hogy „technikai koalíció” jöjjön létre Vona Gáborék és a baloldal között.

Nem nagyon izgat a 2018-as választás, „attól tartok, hogy marad, ami van” – mondta Konrád György író az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktort felszólította, ha jót akar, menjen nyugdíjba, közölte, hogy a miniszterelnök „úgy látszik, makacs ember”, hiszen ezt nem fogadta meg.

Hozzátette, egy véleményen van Heller Ágnessel, nem ellenezné azt, hogy legyen valamilyen „technikai koalíció” a Jobbik és a baloldal között.

Hírdetés

– Ha én ezeket a jobbikosokat nézem a televízióban, nem gondolom, hogy ezek meg akarnának ölni. Azt se gondolom, hogy inkább kívánnák a halálomat, mint mondjuk a fideszesek” – fogalmazott. Leszögezte, hogy „nem az együtt gondolkodás vagy az egyet gondolás jegyében, nem a szeretet jegyében, hanem a praktikus üzletszerű megállapodás jegyében” nem ellenezné ezt, már csak azért is, mert „nem lenne olyan unalmas”, mint ami van.

Kitért arra is, hogy Magyarországon a jobboldal két része – volt egy szélsőjobboldal, és volt egy mérsékeltebb középjobboldal – összenőtt. „Ma már ezt a nagy mérsékletet nem látom” a jobboldal egyik részén – jelentette ki Konrád György. Kitért arra is, hogy nem nagyon akar már politikáról írni. 

http://mno.hu/

Konrád Györgyöt legújabb könyvéről, a Falevelek szélben című műről is kérdezték. Ez az Ásatás első része, és az író elmondta: két kötet már elkészült, a másodiknak talán „Öreg erdő” lesz a címe. Szavai szerint a könyv írása a rendezkedést, a rendteremtést jelentette.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »