Könnyed német győzelem a magyar válogatott ellen

Könnyed német győzelem a magyar válogatott ellen

Elvesztette utolsó Eb-felkészülési mérkőzését a magyar válogatott Németország ellen. A Storck vezette együttes 2-0-ra kapott ki az aktuális világbajnoktól. Folyatás a kontinenstornán Ausztria ellen.

Már a várható Eb-felállással (Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á., Pintér – Dzsudzsák, Kleinheisler, Lovrencsics – Szalai) lépett pályára a franciaországi kontinensviadal főpróbáján Kaiserslauternben a magyar labdarúgó-válogatott, annyi volt talán meglepő, hogy Gera Zoltán kimaradt a kezdő tizenegyből. A házigazda németeknél nem maradt ki viszont 9 világbajnok labdarúgó… Müllerék kezdték a játékot (mi tükörszélsőkkel álltunk fel, Dzsudzsák volt a jobboldalon, Lovrencsics a balon, és igen mélyről indultak, ami szélső védőink némi védekezési nehézségét hozta), és mielőtt labdába érhettünk volna, Götze lövésszerű passzából Draxler betalált Király Gábornak Fiola mögül kibújva, de a svéd játékvezetői hármas tévesen lest ítélt.

Hasonló sorsra jutott négy perccel később Szalai Ádám is, igaz, neki kapura lövésig nem sikerült eljutni. Ezután egy picit alacsonyabb hőfokra kapcsolt a találkozó, de Dzsudzsák és Kleinheisler révén több helyzetecskénk is volt, sőt, csapatkapitányunk szitáló bombája majdnem megtréfálta Neuert. Az akciót Szalai lesállása fojtotta el, igaz, közvetlen közelről a kapusba lőtte a lepattanót. A félidő derekában akkor sem domináltunk, amikor talán gólveszély inkább a magyarok játékában volt, a játékrész hajrájában viszont jött a feketeleves: elég volt egy apró rágyorsítás, és a Draxler, Götze duó egy ügyes összjáték végén vezetéshez juttatta a házigazdákat. A magyar csapat játéka ennek ellenére elfogadható volt az első 45 percben.

Álmoskásan kezdődött a második játékrész, és már éppen kezdtünk volna magunkra találni, amikor Mario Gomez fejelt egy gyönyörű beívelés után (lesen volt…), Király ekkor még bravúrral hárított, de a Langgal a nyakán érkező Thomas Müller bepréselte a második német találatot (2-0). Ezután még cserék színezték a játékot és egy-két sárga lap, de gól több nem esett, nekünk esélyünk sem volt rá, hogy betaláljunk. Bese Barnabás bemutatkozott a válogatottban. Folytatás már az Európa-bajnokságon, június 14-én, Ausztria ellen. Indul az utazás, csak erre vártunk!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »