Könnyed hétgólos sikerrel kezdett a kupában a DAC

Könnyed hétgólos sikerrel kezdett a kupában a DAC

A dunaszerdahelyi sárga-kékek sikerrel vették az első akadályt a Szlovák Kupában: könnyed hétgólos győzelmet arattak a Pöstyén otthonában.

A Szlovák Kupa második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC idegenben az ötödosztályban szereplő Pöstyén otthonában lépett pályára. Bernd Storck a hétvégi Trencsén elleni kezdőhöz képest több helyen is változtatott, és az eddig kevesebb játéklehetőséget kapott játékosoknak is lehetőséget adott.

A DAC már az első negyedórában megszerezte a vezetést Nebyla góljával, majd a 19. percben Fabry növelte kettőre a sárga-kékek előnyét. Az első félidőben a DAC háromgólos előnyre tett szert, miután a szintén új szerzemény Andzouana is betalált.

Hírdetés

A második játékrészben is folytatódott a dunaszerdahelyi henger és további négy gólt szerzett Bernd Storck együttese. Egy órányi játékot követően Nicolaescu is feliratkozott a góllövőlistára, majd két perccel később Njie is betalált.

Az utolsó negyedórában kétszer köszöntek be még a sárga-kékek: előbb, a 75. percben Veselovský, majd hét perccel a vége előtt Mendez állította be a végeredményt. A sárga-kékek tehát magabiztos győzelemmel nyitottak a Szlovák Kupa második fordulójában. Bernd Storck együttese a harmadik fordulóban a Vágpatta otthonában lép pályára.

A szerdai játéknapon a Zsolna nagy meglepetésre csak büntetőkkel tudta kiharcolni a továbbjutást. A mérkőzésnek felvidéki vonatkozása is volt, hiszen Bari Krisztián első tétmérkőzésén a felnőttek között megszerezte első gólját a zsolnai felnőttcsapatban. A Fortuna Liga tavalyi ezüstérmese végül büntetőkkel harcolta ki a továbbjutást.

A 3. fordulóból az Almási Lászlót foglalkoztató tavalyi döntős Rózsahegy is továbbjutott, miután az Eperjes otthonában győztek Almásiék. A jó formában lévő felvidéki támadó ezúttal is gólt szerzett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »