Koncert a fogyatékossággal élőknek

Könnyed nyáresti koncertet tartottak a nagyfödémesi Relax Ekoparkban az autizmussal és a sajátos nevelési igénnyel élő gyermekeknek és családjaiknak.

Kellemes időtöltést kínált a nagyfödémesi Magnolia Trió polgári társulás azoknak a családoknak, akiknek gyermekei autizmussal vagy más sajátos nevelési igénnyel élnek.

A Slezák Erika nóta- és táncdal énekes által szervezett koncert célja az volt, hogy ezek a családok és a sérült gyermekek is kikapcsolódhassanak egy kicsit és kiszakadjanak a napi rutinból.

Hírdetés

A koncertre meghívást kaptak a fellépő énekesek – Slezák Erika, Cséfalvay Zsolt, Fitos Péter, Plavucha Márk – családjai és barátai is, így egy könnyed vízparti nyárestét töltöttek együtt a mátyusföldi közösséggel.

Az énekesek pop-rock, operett és magyar nóta slágereket adtak elő az ekopark kisszínpadán. Slezák Erika elárulta portálunknak, ezzel a koncerttel az augusztus 5-ei Galántai Magyar Est repertoárját készítették elő. Gyakoroltak, és egyben az autizmussal élő családoknak is biztosítottak egy lehetőséget a kikapcsolódásra.

„Minden nyáron megszólítjuk a konrádkos szülőket és a baráti társulásokat, hogy jöjjenek el egy közösségépítő rendezvényre az ekoparkba. Én is járok az autista Konrád fiammal nagyon sok helyre, sok meghívást kapunk. Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy a Magnólia Trió főpróbájára mi is meghívjuk a barátainkat”

– magyarázza a rendezvény létrejöttének okát Slezák Erika. Hozzátette, az autisták a legnehezebb nézők az ilyen rendezvényeken, mert nem tudnak sokáig egyhelyben tartózkodni, és az esti órákban nehezebb velük szervezetten megjelenni . Örültek, hogy el tudtak jönni a rendezvényre a csallóközi és a galántai baráti szervezetek családjai is, akikkel az értelmileg akadályozottak versfesztiválján ismerkedtek meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »