Kompany óvatos a bajnoki címmel kapcsolatban

Kompany óvatos a bajnoki címmel kapcsolatban

Vincent Kompany, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester City csapatkapitánya szerint még közel sem biztos, hogy a szezon végén aranyérmet ünnepelhetnek.

A hátvéd a városi rivális, jelenleg második Manchester United hat évvel ezelőtti példáját hozta fel elrettentő példaként.
   

“Talán nem emlékszik már rá mindenki, de hat meccsünk maradt, és nyolc pont volt a hátrányunk” – utalt a 2011/12-es szezon hajrájára a 31 éves labdarúgó. Hozzátette: társait éppen ezért elsőként emlékezteti arra, hogy nem szabad levenni a lábukat a gázpedálról. 
   

A 2011/12-es bajnokság utolsó hat fordulójában Manchester United csak tíz pontot gyűjtött, a Manchester City viszont – soraiban Kompanyval – hibátlan teljesítménnyel előzött, és végül bajnokként zárt.
   

“Csak nyomjuk, nyomjuk és nyomjuk, mert akkor nem csúszunk vissza, a riválisok pedig nem előznek meg” – mondta a belga játékos.
   

A Premier League-ben éllovas Manchester City előnye jelenleg tizenkét pont a Manchester Uniteddal szemben úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »