Komolyan nem talált jobb szponzort a Liverpool?

Lecserélte a csapat a Garuda Indonesia légitársaságot a Malaysia Airlinesra. Igen, arra a cégre.

Új, hároméves szponzori szerződést kötött a Liverpool FC – írta kedd délelőtt a Liverpool Echo. A csapat eddig a Garuda Indonesia nevű légitársasággal állt szerződésben – ám a kontraktus 2016-ban lejárt. Most a klub hivatalos légi közlekedési partnere a Malaysia Airlines lett.

Billy Hogan, a Liverpool kereskedelmi igazgatója szerint a klubnak régóta különleges a viszonya Malajziával, ahol szintén szenvedélyesen szeretik a futballt. Kiemelte, milyen remek fogadtatásban részesült a csapat, amikor 2011-ben, majd négy évvel később is érintette előszezonbeli túráján az országot.

Peter Bellew, a Malaysia Airlines vezérigazgatója pedig azt emelte ki, hogy a két brandnek milyen hosszú és illusztris történelme van. A Liverpoolt sokan szeretik Délkelet-Ázsiában – amely a cég fő működési területe –, ráadásul a csapat révén Európa felé is nyithat a Malaysia Airlines – taglalta.

A fentiek alapján kölcsönösen előnyös szerződésnek tűnik ez. Gondoljunk bele: a Liverpoolnak pozitív, hogy a komoly potenciállal bíró délkelet-ázsiai piacon újabb cég révén erősödhet mint brand. A Malaysia Airlines pedig Nyugat-Európában terjeszkedhet. De azért nem árt picit a dolgok mögé nézni.

A maláj gépek

A Malaysia Airlines az utóbbi idők legrosszabb hírnevű légitársasága, méghozzá két 2014-es szerencsétlenség miatt. Március 8-án – valószínűleg – az Indiai-óceán déli részén csapódott a vízbe a társaság MH370-es járata 239 emberrel a fedélzetén. A gép első darabjait Réunion szigetén sodorta partra a víz hónapokkal a szerencsétlenség után, azóta például Mauritiuson és Tanzániában is találtak roncsdarabokat.

2014. július 17-én is lezuhant egy maláj gép: az MH17-es járatot Kelet-Ukrajnában lőtték le. A fedélzetén 298 ember tartózkodott, egy holland vizsgálat pedig nemrég kiderítette: a repülőt orosz szakadár területről érkező BUK-rakétával szedték le.

Nem a legjobb partner

A 131 nap különbséggel bekövetkezett két szerencsétlenségben összesen 537-en vesztették életüket. Ráadásul a második eset komoly politikai konfliktus egyik fontos pontja is, hiszen a Nyugat és Oroszország Ukrajnával kapcsolatos vitáinak és összecsapásainak gyakori témája és kiindulópontja az, ami a maláj géppel történt.

Emellett még egy faktort érdemes lehet kiemelni: a Malaysia Airlines honlapja szerint gyakran nyújtanak charterjáratos szolgáltatást Délkelet-Ázsiában túrázó futballkluboknak. Így volt már együttműködésük például a Reallal, a Barcával, az Arsenallal, a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel is.

Azaz egy olyan céggel szerződtünk, amelynek a nevéhez több mint ötszáz ember halálát köti a közvélemény, ráadásul korábban a Manchester Uniteddel is együttműködött. Well done, staff, well done!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »