Komoly pénzbírságot róttak ki Zoroslav Kollár jogászra

Komoly pénzbírságot róttak ki Zoroslav Kollár jogászra

A bazini Specializált Büntetőbíróság 70 000 euró bírságot rótt ki Zoroslav Kollár jogászra, miután jóváhagyta a bűnösségről és a büntetésről a Különleges Ügyészi Hivatal és a vádlott közötti megállapodás alapján. Az ítélet jogerős.

A bíróság a bűnösségről és a büntetésről kötött megállapodást arányosnak és igazságosnak minősítette. További fellebbezésnek helye nincs – közölte Ružena Sabová bírónő.

Hírdetés

Kollárt azzal vádolták, hogy 2020 augusztusában Ľudovít Makó közvetítésével a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) akkori vezetésének 40 000 euró kenőpénzt fizetett azért, hogy ne figyeljék meg őt. Az SIS korábbi vezetője, Vladimír Pčolinský, akit ezzel kapcsolatosan meggyanúsítottak már több alkalommal is elutasította a vádat.

Egy másik korrupciós ügyben állítólag közvetített Tomáša R. és Ľudovít Makó között annak érdekében, hogy ne nyomozzanak egy illegális cigarettagyártási bűncselekményben, valamint, hogy Ľudovít Makó időben tájékoztatást kapjon arról, milyen lépésekre készül a nyomozó hatóság. Ezért 300 ezer euró kenőpénzt kapott voléna. Kollár azonban nem állt rá erre.  A bíróság az ügyet közvetett korrupcióként kezelte.

Kollár gyanúsítottként szerepel a Szélvihar akcióban is, amely a bíróságokon történt korrupciós ügyek feltárásával kapcsolatos.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »