Komoly előnyökkel lehet mostantól elektromos autókat vásárolni Romániában

Komoly előnyökkel lehet mostantól elektromos autókat vásárolni Romániában

Komoly előnyökkel lehet mostantól elektromos autókat vásárolni Romániában: akik beadnak egy nyolc évnél idősebb autót és azt egy elektromosra cserélik, 6500 lejes beváltási csekket kaphatnak, továbbá egy 20 000 lejes támogatást és olyan ökológiai bónuszokat, amelyek elérhetik a 6000 eurót is.

Ezeket az információkat Cristina Pașca Palmer jelentette be egy bukaresti sajtótájékoztatón, miután találkozott a kormánnyal, és hivatalosan is megegyeztek a Roncsautó 2016 és Roncsautó Plus programok beindításáról.

„Ezeket a juttatásokat külön-külön és kombinálva is lehet igényelni. Ha valaki szeretné a régi, szennyező autóját becserélni, akkor azt megteheti a hagyományos módon, erre idén 145 milliós összeg áll rendelkezésre. A klasszikus roncsautó-program alig különbözik az előző években megszokottól, de elérhető egy 6500 lejes összeg is mellé, és két öko-bónusz is a következő esetekre: egy 750 lejes azok számára, akik úgy döntenek, hogy olyan autót vesznek, amelynek széndioxid-kibocsátása kevesebb, mint 100 g/km, és egy 1500 lejes bónusz akkor, ha hibridjárművet kívánnak vásárolni” – nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek a miniszter.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »