Kommandósok szállták meg Csongrádot

Kommandósok razziáztak Csongrád megyében. Egyszerre több mint 20 helyszínen csaptak le egy Franciaországban prostituáltakat futtató magyar bűnszervezetre. 2014 óta Magyarországon toborzott nőket dolgoztattak Strasbourg, Nizza, illetve Bordeaux városaiban, bérelt lakásokban és az utcán.

Csongrád megyében, Szegeden Hódmezővásárhelyen és Csanyteleken hajnalban jelentek meg a kommandósok. A rendőrökkel együtt egyszerre több ingatlanra csaptak le, 12 férfit vettek őrizetbe. A razziában közel 200 rendőr vett részt, 20 helyszínen tartottak házkutatást. „A francia hatóságok adatai szerint legalább 40 fiatal nőt szervezett be, és futtatott a bűnszervezet. Az általuk bérelt lakásokban, illetve az utcán futtatta őket, természetesen ellenőrizte a tevékenységüket, a bevételük jelentős részét elvette, illetve ebből fedezték az ő luxuskörülményeiket Magyarországon” – mondta Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK sajtószóvivője.

Az ingatlanokban több száz millió forint értékben luxusautókat, nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket foglaltak le. A prostitúcióval, pénzmosással foglalkozó társaság után egy éve nyomoznak. A magyar bűnbanda 2014 óta futtatott prostituáltakat franciaországi nagyvárosokban, legalább 40-et, akiktől elvették a pénzüket. „A bűnszervezet létrehozásában egy szegedi család, és a hozzá kapcsolódó személyek vettek részt, a bűnszervezet célja ezen túlmenően Magyarországon, jellemzően Csongrád megyében beszervezett prostituáltaknak francia ország több városában, így Bordeaux-ban, Nizza-ban, és Strasbourgban történő futtatása, és ebből származó bevételnek jellemzően Magyarország területén történő legalizálása ingatlanokban, és egyéb vagyontárgyakban” – mondta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az elfogott gyanúsítottak bűnügyi őrizetben vannak, kiadatásukról Franciaországnak később lesz bírósági döntés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »