Komáromi vállalat gyártaná a szájmaszkokat – az állami intézkedések viszont gátakat szabnak

Komáromi vállalat gyártaná a szájmaszkokat – az állami intézkedések viszont gátakat szabnak

Az Aktuality.sk portál arról számolt be, hogy a Jobtex nevű dél-szlovákiai vállalat, amely a speciális munkaruhák varrásával foglalkozik, szívesen átállna a szájmaszkok gyártására, csak ezt lehetetlenné teszi a sok ellentmondásos intézkedése az államnak.  

Dél-Szlovákiában többen, akik Magyarországon vállaltak munkát, tulajdonképp házi karanténba kerültek, annak ellenére, hogy teljesen egészségesek. Ezzel a magyar vállalatok könnyítettek a helyzetükön az Aktuality szerint, és bonyolították a szlovák vállalkozók életét.

A Jobtex igazgatója, Peter Lukáč szerint a minisztériumok és a közhivatalok rendelkezései annyira kaotikusak, hogy a minőségi szájmaszkoknak a szlovák piacra dobását végül nem fogják tudni megvalósítani.

A társaság jelenleg egy svájci ügyfélnek jelentős megrendelését teljesíti. Ha minden a tervek szerint megy, a következő kedden befejezhetik, és átállhatnának az annyira szükséges szájmaszkok készítésére.

– folytatja Lukáč.

Az áruk határokon keresztüli szállítása most nagy gondot okoz. A szomszédos Magyarországra kellene küldeniük félkész termékeket további feldolgozásra. A legközelebbi cég, amely képes lenne szöveteket több rétegekbe varrni, pedig a nyugati szomszédainknál található.

 – mondta Lukáč.

Ezen felül egyéb intézkedések is nehezítik a jelenlegi termelését. A magyar cégek, ahol sok dél-szlovákiai dolgozik, határok lezárása után azt ajánlották az alkalmazottaknak, hogy jelentkezzenek orvosuknál, és vonuljanak karanténba. Így nem csak ők, de családtagjaik otthon maradnak, annak ellenére, hogy egészségesek.

Hírdetés

– folytatja Lukáč.

A másik intézkedés, amely sújtja a vállalkozását, a nemzetközi tehergépjármű-vezetők karanténja.

– mondta Lukáč.

Elmondása szerint

Ilyen módon a vállalat 15 alkalmazottat veszített el, és további öt emberről semmit sem tud, mert egyáltalán nem léptek kapcsolatba az igazgatóval.

Lukáčnak egyáltalán nem tetszenek az állam által hozott intézkedések, mivel ezek gyakran ellentmondásosak és zavarosak.

Többször megpróbálta elérni a minisztériumokat és a különféle állami hivatalokat. Hosszú órányi kapcsolgatás után végül azt tanácsolták, hogy vegye fel a kapcsolatot a kormányhivatallal és a sajtóosztályával e-mailben.

Onnan azonban választ nem kapott. Amikor az Aktuality.sk szerkesztősége megpróbált többet megtudni Lukáč elektronikus leveleiről, a kormányhivatalból azt válaszolták, hogy nem regisztráltak ilyen e-mailt.

– utalt Patrícia Medveď Macíková sajtócsoport vezetője.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »