Komáromban is elmarad a tűzijáték – az eperjesi áldozatok kapják az erre szánt összeget

Tegnap tartotta ez évi utolsó ülését a komáromi képviselő-testület. Keszegh Béla polgármester az ülés kezdetekor felvetette, hogy az „egyéb” programpontok közé vegyék fel, és szavazzanak arról, hogy több más szlovákiai városhoz hasonlóan, az idei szilveszteri tűzijátékra tervezett pénzt ajánlják fel az eperjesi lakóházban történt gázrobbanás áldozatai részére.

Keszegh Margit független képviselő ehhez csatlakozva megkérte a képviselőket, hogy aki teheti a képviselők közül, száz euróval támogassa az eperjesi katasztrófa károsultjait. Mint mondta, a komáromi független képviselők csoportjából mindenki átutalja ezt az összeget, ez összesen 1400 eurót jelent. Andruskó Imre (Híd-MKDSZ) képviselő szintén üdvözölte az ötletet, ám hozzátette, hogy mindenki saját belátása szerint utalhat bármikor, bármennyi összeget, hiszen a kárvallottak részére létrehozott számlaszám nyilvános. Mint mondta, ő maga biztosan utalni fog.

A kezdeményezés, amely Besztercebánya városától indult, egyre több városban talál pozitív visszhangra. Az együttérzésüket így fejezte ki Liptószentmiklós, Modor, Bazin és Galánta városa és ezen városok lakosai.

Hírdetés

Aki teheti, magányszemélyként is utalhat az eperjesi gázrobbanás károsultjainak.

Számlaszám SK90 7500 0000 0040 0859 1229
Átutalás egyedi azonosítója: 6122019

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »