Kómáig verték az iraki nagykövet fiai a portugál gyereket

Felfüggeszthetik a portugál fővárosban, Lisszabonban állomásozó iraki nagykövet két, 17 éves ikerfiának diplomáciai mentességét, ha a portugál államügyészség vádat emel amiatt, hogy a fiatalok állítólag verekedésbe keveredtek egy 15 éves portugál fiúval, aki azóta is kómában fekszik – mondta Augusto Santos Silva portugál külügyminiszter.

Santos Silva hétfőn késő este egy televíziós interjúban beszélt az általa “nagyon súlyosnak” minősített esetről.

A Lisszabontól 180 kilométerre északkeletre fekvő Ponte de Sor városka egyik utcájában a múlt héten, az éjszakai órákban támadtak a portugál fiúra. Helyi sürgősségi szolgálatok tájékoztatása szerint a tinédzser többszörös arccsonttörést szenvedett el, és helikopterrel szállították egy fővárosi kórházba. Sajtójelentések szerint az áldozat még kedden is kómában feküdt.

Az eset óriási felháborodást okozott a dél-európai országban.

Bosszú

Az iraki külügyminisztérium honlapján megjelent közlemény szerint Szaád Mohammed Ridda nagykövet fiait Ponte de Sor város egyik éttermében hat férfi “súlyosan bántalmazta”, az ikrek egyikének eltört az orra és egy bordája.

A közlemény szerint a csoport “szidalmazta” a diplomatafiúkat, “mert arabok és muszlimok”. A nagykövet panaszt emelt a helyi rendőrségen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »