Kolumbiában leállították a genderelmélet iskolai oktatását célzó programot

Kolumbiában leállították a genderelmélet iskolai oktatását célzó programot

Kolumbiában a tiltakozások hatására a kormány leállította a tankönyvek felülvizsgálatát, amely a genderideológia előmozdítását és alkalmazását célozta.

Korábban a katolikus egyház is több alkalommal hangot adott nemtetszésének, megvédte a szülők választási szabadságát a nevelés terén, és síkra szállt az egy férfi és egy nő házasságán alapuló család mellett.

A kolumbiai püspökök hivatalos jegyzékben fejezték ki megelégedésüket, miután a kormány és az oktatásügyi miniszter úgy döntöttek, hogy leállítják a tankönyvek felülvizsgálatát. A főpásztorok azt a tényt is örömmel üdvözölték, hogy az állami határozat születését megelőző napokban, különösen augusztus 10-én, számos megmozdulásra került sor az egész országban az egy férfi és egy nő közötti házasságon alapuló család védelmében, hangoztatva a szülőknek azt a jogát, hogy szabadon választhassák meg, milyen erkölcsi meggyőződés szerint kívánják nevelni gyermekeiket.

A főpásztorok közleményükben hangsúlyozzák, hogy a család a társadalom alapsejtje. Az egészséges együttélés alapvető értéke pedig a minden ember iránti tisztelet, fajtól, nemtől, szexuális irányultságtól, nemzetiségtől, származástól, nyelvtől, vallástól és politikai meggyőződéstől függetlenül. A helyi egyház nem ellenzi önmagában véve a tankönyvek felülvizsgálatát, amennyiben ez az oktatási intézmények önállóságának tiszteletben tartásával, valamint az iskolaigazgatók, tanárok, szülők, diákok és az egész oktatásügy bevonásával történik – derül ki a közleményből.

A cél az, hogy erőszaktól és az emberi méltóságot támadó diszkriminációtól mentes környezetet teremtsenek – írják a püspökök. A főpásztorok arra szólítják fel a szülőket, hogy valóban vállalják a felelősséget, küldetésüket, hogy gyermekeik első nevelői legyenek lelkiismeretük szerint, és tevékenyen vegyenek részt minden olyan folyamatban, amely képzésükhöz kapcsolódik.

Válaszul Juan Manuel Santos Calderón kolumbiai államfő párbeszédre szóló felhívására, a püspökök ismételten leszögezik, hogy mindig készen állnak az állami intézményekkel való kiegyensúlyozott, megfontolt és tiszteletteljes dialógusra. Arra buzdítják honfitársaikat, hogy kötelezzék el magukat olyan, az egész nemzetre vonatkozó eszménykép kialakításában, amelyben mindenki önmagára talál.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »