Kolozsváron tart előadást ifj. Lomnici Zoltán

Kolozsváron tart előadást dr. ifj. Lomnici Zoltán budapesti alkotmányjogász a migrációs válságról és a Magyarországon október 2-án rendezendő kvótanépszavazásról.

A szervezők lapunkhoz eljuttatott meghívója szerint mind a migrációs válság, mind pedig a kvótaellenes népszavazás az Európai Unió forró kérdései közé tartoznak, több dilemma merül fel, éppen ezért sok mindent kell tisztán látni. Ifj. Lomnici Zoltán egy ideje azt vallja: az uniós szemlélet radikális változására van szükség, hogy ne legyünk teljes mértékben kiszolgáltatva a radikális terrorista szervezeteknek.

A szakértő az Emberi Méltóság Tanácsa képviseletében több határon túli, állampolgári jogaiban sértett személy – többek között a felvidéki magyarság ikonikus alakja, a 104 éves kort megélt Tamás Ilonka néni – jogi védelmét is ellátta. Ifj. Lomnici Zoltán kincses városi előadásának a címe: Migrációs válság és kvótaellenes szavazás. Helyszín: Bocskai-ház (a Sapientia – EMTE Rektori Hivatala), Óváry terem. Időpont: 2016. szeptember 14., szerda, 18 óra. A belépés ingyenes.

Dr. ifj. Lomnici Zoltán 1980-ban született Budapesten. Jogi tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte summa cum laude minősítéssel. Salzburgban, Bécsben, valamint az Université Paris Sorbonne-on vett részt jogi, illetve közigazgatási képzésben.

 

Egyetemi évei alatt Erasmus, illetve Köztársasági ösztöndíjas, 2008 és 2013 között a Fogarty International Center (USA-NIH) ösztöndíjasa. Jogi oktatói pályáját a Rendőrtiszti Főiskolán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen – itt 2008-ban egyetemi adjunktusi kinevezést kapott –illetve a Károli Gáspár Református Egyetemen kezdte, emellett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a Közigazgatási Jogi Tanszéken, valamint az Alkotmányjogi Tanszéken oktatott.

 

Több szakmai szervezet tagja, 2004 óta rendszeresen publikál, több monográfia szerzője, illetve társzerzője. 2013-ban tudományos fokozatot szerzett a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »