Kolozsváron fogták el a Nyíregyházán lövöldöző orvost

Kolozsváron fogták el a Nyíregyházán lövöldöző orvost

Nem hivatalos értesülések szerint Kolozsváron fogták el azt a román orvost, akit a halálos áldozatot követelő nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak a magyarországi hatóságok.

dr._stamatiu2_2_bA Digi 24 hírtelevízió információi szerint az 54 éves Dan Stamatiut egy kincses városi lakásban találták meg a román rendőrség munkatársai. A hírtévé úgy tudja, hogy a férfi birtokában volt a bűncselekmény során használt pisztoly is.

A férfi ellen éppen csütörtökön adott ki európai elfogatóparancsot a magyar rendőrség kezdeményezésére a Nyíregyházi Járásbíróság. A gyanú szerint ő adott le lövéseket egy nyíregyházi házaspárra szerdán, majd egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia Lodgy típusú személygépkocsival ismeretlen helyre menekült. Ezek szerint Stamatiunak még azelőtt sikerült átjutnia a román-magyar határon, hogy a magyar rendőrség szerda kora este körözést bocsátott ki ellene.

Mint arról beszámoltunk, a román férfi egy házaspárra lőtt rá egy Friss utcai családi házban Nyíregyházán, a 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

Egyébként a gyanúsított a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyász főorvosaként dolgozott. Dan Stamatiu Facebook-profilja szerint az orvos Nagyváradon született, a helyi Emanoil Gojdu Gimnáziumban érettségizett, majd a kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (UMF) szerzett diplomát. Médiaértesülések szerint Dan Stamatiu féltékenységből lőtte fejbe a 40 éves nőt és annak férjét, miután a nő többször visszautasította a feltételezett gyilkos közeledését.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »