Kolompár újra fejest ugrik a politikába

Kolompár újra fejest ugrik a politikába

Visszatér a politikába az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnöke, Kolompár Orbán, akit a hétvégén Kiskunmajsán tartott közgyűlésen újra megerősített pártelnöki pozíciójában a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) Roma Összefogás Párt – írta a Romnet.

Kolompár három pontból álló országos petíciót indít azért, hogy a közmunkásokra is vonatkozzon a lakáscélú állami támogatás, hogy visszaállítsák a kisebbségekre vonatkozó kedvezményes mandátumok rendszerét, valamint hogy a munkaerőhiány miatt ne más országokból hozzanak embereket, hanem képezzék át a hazai munkanélkülieket.

A roma politikust 2013-ban egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a többi között az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt. A korábban az MSZP-vel szoros kapcsolatokat ápoló Kolompár a jogerős ítélet kihirdetése után korrupcióval vádolta meg az ügyészséget, elfogultsággal a bíróságot, és megígérte, hogy „zenére és táncra” vonul majd a börtönbe. Végül nem töltötte ki teljesen büntetését, jó magaviselete miatt ugyanis a kiszabott idő kétharmadának eltelte után szabadon engedték. Kolompár egyébként már korábban is volt büntetve: egyrészt garázdaságért, másrészt orvhalászatért.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »