Kölni tömeges erőszak: Az ügyészség már nem vizsgálja a rendőrség felelősségét

Kölni tömeges erőszak: Az ügyészség már nem vizsgálja a rendőrség felelősségét

Az ügyészség lezárta a kölni (Németország) rendőrség elleni nyomozást, amit a két évvel ezelőtti szilveszteri tömeges erőszak kapcsán indítottak a helyi hatóságok ellen.

Rengeteg nő tett bejelentést 2015 szilveszter éjszkáján, hogy Köln belvárosában zaklatták, megerőszakolták, fogdosták. Az akkori városi rendőrkapitány, Wolfgang Albersot ellen azért indult eljárás, mert a rendőrség nem győzte a rengeteg bejelentést, nem érkeztek ki időben és nem tudták megakadályozni az erőszakos bűncselekményeket.

Az ügyészség határozata alapján önmagában azért nem lehet felelősségre vonni a rendőröket és a rendőrség intézményét, mert „utólag kiderült, hogy nem voltak kellőképpen felkészülve”. Mindenesetre, az azóta lezajlott két kölni szilveszteri rendezvények biztonságát nem bízzák a véletlenre: több, mint elég rendőrt mozgósítanak közbiztonság szavatolására.

Két évvel ezelőtt a rendőrség több mint 1200 bejelentést kapott nemi erőszakra és molesztálásra vonatkozóan. Az elkövetők között jórészt csoportokba verődő illegális bevándorolók és menekültek voltak. Mivel a migránsválság csúcspontját éltük akkoriban, a német sajtó jobbnak látta néhány napig visszatartani a témát, de végül kiderült, és az egész világ cenzúrával vádolta meg őket a tömeges erőszak szándékos elhallgatása miatt.

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép:  index.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »