Kölni erőszak: az agresszív véglények röhögnek a német igazságszolgáltatáson

Eddig mindössze egy embert ítéltek el szexuális kényszerítés miatt a Kölnben szilveszterkor nők ellen tömegesen elkövetett szexuális zaklatásokkal és lopásokkal összefüggésben a németországi nagyváros bíróságának pénteken közzétett összesítése szerint. Egy 21 éves iraki férfit szexuális kényszerítés miatt egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.

Magyar Menedék - Badiny

A szilveszteri támadások ügyében mintegy 1200 feljelentést tettek Kölnben, nagyjából 500-at szexuális bűncselekmények miatt. Azonban a városi bíróságon eddig csupán 19 eljárást folytattak le, összesen 22 vádlott ellen. Egy 21 éves iraki férfit szexuális kényszerítés miatt egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek, 26 éves algériai társa pedig szexuális kényszerítés kísérlete miatt ugyancsak egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Elmarasztaló ítéletet hoztak 17 további esetben is, de nem szexuális bűncselekmény, hanem jellemzően lopás miatt. Egy vádlottat felmentettek. Az ítéletek közül 11 jogerős, 8 per fellebbezéssel folytatódik. A kölni városi bíróság még nagyjából egy tucat ügyet tárgyal a szilveszteri támadásokkal összefüggésben.

A már lezárt ügyek vádlottjai kivétel nélkül “férfiak”, a legfiatalabb 16, a legidősebb 35 éves, van köztük 10 algériai, 9 marokkói, 1-1 tunéziai, iraki és líbiai állampolgár. A még zajló perekben a vádlottak algériaiak, marokkóiak, irakiak, egyiptomiak, afganisztániak és irániak.

Szilveszter éjjel Kölnben, Hamburgban és több más német nagyvárosban tömegesen követtek el nők sérelmére szexuális erőszakot, zaklatást és lopást. Az elkövetők többnyire észak-afrikai betolakodók voltak, csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat, szexuális erőszak is történt.

A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények. A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kimutatása alapján a kontinenshódítók országszerte több mint 1200 nő ellen követtek el szexuális bűncselekményt szilveszter éjjel nagyvárosok közterein, a támadók száma pedig meghaladhatja a kétezret. A BKA elnöke, Holger Münch egy júliusi nyilatkozata alapján mindössze 120 elkövetőt sikerült azonosítani és eljárás alá vonni, és azzal kell számolni, hogy számos esetet már nem lehet feltárni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »