Kollektív intelligenciáról szóló könyv jelent meg

Kollektív intelligenciáról szóló könyv jelent meg

A Pallas Athéné Könyvkiadó olyan közgazdasági, pénzügyi, menedzsment és geopolitikai témájú szakkönyvek magyar nyelvre történő fordítását, valamint kiadását tűzte ki céljául, amelyek szakterületükön hatalmas sikereket értek el.

A kiadó gondozásában most megjelenő Geoff Mulgan Nagy elme című könyve napjainkban rendkívül aktuális témával, a kollektív intelligencia bemutatásával foglalkozik – olvasható a Pallas Athéné Könyvkiadó közleményében. Geoff Mulgan eredeti címén Big Mind című könyvét a Princeton University Press jelentette meg 2017 novemberében és

témájának rendkívüli aktualitása miatt, azonnal sikerkönyvvé vált.

Észszerűen élni és egyben emócióink szerint cselekedni – a könyv szerzője szerint – mindannyiunk kihívása. Értékeink mentén közösen cselekedni ugyanakkor korunk egyik legnagyobb lehetősége.

Hírdetés

Az író véleménye szerint a valódi intelligens csoportok többek, mint az egységek puszta összessége, ugyanis a kapcsolatok által egy teljesen új egység szerveződik.

Így születik meg a kollektív intelligencia, melynek tanulmányozásához Mulgan szerint újfajta látásmód szükséges.

A szerző arra vállalkozott, hogy multidiszciplináris megközelítéssel tárja fel, hogyan járulhat hozzá az intelligenciakutatás emberi kapcsolataink, társadalmi rendszereink és az üzleti világ szervezeti modelljeinek hatékonyabb működéséhez.

Könyvében Geoff Mulgan újszerű megközelítéssel vizsgálja a témát és átfogó gyűjteményt ad más kutatási területek megállapításairól, melyek a szerző megítélése szerint kapcsolódnak a kollektív intelligencia területéhez.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »