Kollár szerint nincs semmi korrupció a Tipos és a Fun Rádió ügyében. Fico visszahívná a házelnököt

A parlament elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) hétfőn sajtótájékoztatót tartott, és cáfolta azokat a vádakat, miszerint a Fun Rádió és a Tipos fogadási iroda kizárólagos tulajdonosa lenne.

A házelnök azt állította, a Tipos a reklámszerződéseit ügynökség segítségével köttette meg, idén pedig közvetlenül megbízható médiumokkal.

Az esetre a szlovák ellenzéki pártok hívták fel a figyelmet, a parlamenten kívüli Dobrá voľba, Tomáš Drucker elnöke szerint Kollár a szerződésben is hazudott, a Fun Rmádióban történő 24 000 ezer eurós reklápénz kapcsán.

A házelnök hozzátette, hogy a Tipos 40%-os kedvezményt kapott a Fun Radiótól annak köszönhetően, hogy egész évben 20 000 eurót fektetett bele. Drucker elmondása szerint havi 8000 euróba kerül a finanszírozás.

Boris Kollár természetesen tagadja Tomáš Drucker és az ellenzék állításait, szerinte a Fun Rádióban korábban nem voltak Tipos-reklámok, most meg hirtelen azért vannak, mert a parlament elnöke lett Boris Kollár.

A házelnök állítása szerint a Tipos új vezetése tisztességes, gazdálkodása átlátható, a reklámokat hiteles médiumokból szerzik.

A Tipos elutasította az eset politika hátterét.

Hírdetés

A társaság szóvivője, Rastislav Čépe rámutatott, hogy

a Központi Szerződés Nyilvántartásában szereplő szerződéses feltételek kizárják a pénzeszközökkel való visszaélést. Szerinte a Tipos versenypiaci alapon működik, ahol a kínálatról a médián és a reklámokon keresztül is tájékoztatást kell nyújtani.

Čépe szerint a Fun Rádió az ország második leghallgatottabb rádiója. A társaság szóvivője elmondta, a rádió költségvetése 100 000 euró áfa nélkül, ami teljesen összehasonlítható más rádiók reklámteljesítményével.

A szóvivő rámutatott arra is, hogy az állami tulajdonú társaság új vezetése tárgyalásokat folytatott a kedvezőbb árakról, beleértve a szórakoztató rádió műsorszolgáltatásának reklámteljesítményét is.

A Smer és a parlamenten kívüli Dobrá voľba szerint a Fun Rádiónak az egyetlen tulajdonosa Kollár, a Tipos tulajdonosa pedig a pénzügyminisztérium, értelmezésük szerint maga az állam.

Robert Fico, a Smer-SD elnöke javasolni fogja a pártvezetésnek, hogy kezdjenek el aláírásokat gyűjteni Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke leváltása végett.

Ezt a hétfői sajtótájékoztatóján jelentette ki, miután a média beszámolt egy reklámszerződésről, amelyet az állami Tipos cég kötött a Fun rádióval. Utóbbi egy Kollárhoz kötődő vállalat tulajdona.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »