Kollár szeretné elérni, hogy az SaS visszatérjen a koalíciós tanácsba

Boris Kollár (Sme rodina) hétfőn (június 20.) Eduard Heger (OĽaNO) kormányfővel és Richard Sulík gazdasági miniszterrel, az SaS elnökével tárgyalt. A kormányfő megígérte Sulíknak, hogy Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽaNO elnöke felhagy a személyes támadásokkal. Kollár szeretné elérni, hogy az SaS visszatérjen a koalíciós tanácsba.

„Komoly problémákat kell megoldanunk, a pedagógusbérek emelését, utána rögtön a mentősökét. Ezeket végre kell hajtania a kormánynak, de ha nem leszünk egységesek, ha nem ülünk tárgyalóasztalhoz, akkor nem tudjuk” – mondta Kollár.

A koalíciós viszonyok kapcsán megjegyezte, hogy elég támadás éri őket az ellenzéktől, nincs szükség rá, hogy még egymást is támadják.

Arra a kérdésre, hogy Matovič miért nem vett részt a találkozón, azt válaszolta, el akartak érni valami eredményt és kicsit továbblépni. Hozzátette, a Sulík és Matovič közti ellenségeskedés, sőt ellenszenv miatt talán már csak elvből sem egyeztek volna meg, ha mindketten jelen vannak. Kollár ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem Matovič háta mögött tárgyaltak, ő is tudott a találkozóról.

Hírdetés

Az infláció elleni törvénycsomagról és Zuzana Čaputová vétójáról elmondta, a Sme rodina számára az elnöki vétó letörése és az észrevételeinek figyelembe vétele is elfogadható megoldás.

„Ez az OĽaNO-n múlik. Ha úgy dönt, hogy csináljuk meg egyszerre mind a kettőt, annak érdekében, hogy az emberekhez minél hamarabb eljusson a segítség, akkor a Sme rodina természetesen nem gáncsolja el a koalíciós partnerét, és mind a 17 képviselőnk a vétó letörésére fog szavazni” – magyarázta Kollár.

A házelnök arról is beszámolt, hogy a medvetámadások miatt tárgyalt Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszterrel. Hangsúlyozta, hogy meg kell nyugtatni az érintett régiók lakosságát, de a medvék nagyobb számban való kilövését nem engedélyezi a törvény. Ennek ellenére valamilyen módon szabályozni kell a számukat. Emlékeztetett, hogy a bevetési egységek kilőhetik azokat a medvéket, amelyek emberre támadtak, vagy rendre lakott területeken bukkannak fel.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »